Long startup time (over 15 seconds)

Discuss Resonic and other Liqube Audio products
Post Reply
gloom303
My fingers hurt
Posts: 3
Joined: October 23rd, 2020, 13:09
First Name: Bent
Artist Handle: Subsquare
Primary DAW: BitWig
Resonic: Pro

Long startup time (over 15 seconds)

Hi there, I would like to preface this by saying that I've gone through the FAQ on the page and added the correct AV exceptions and checked that I'm not mapping any network drives or have quickstart/app resume on, and Resonic Pro always takes ages to start up.

I'm on:
Resonic Pro 0.9.3b, Build 1807 (Mar 21 2019) ("It May Rain Or It May Shine"),
Windows 10 x64 (Build 18362)
I'm not sure what I can do to speed this up so any tips would be welcome! If there's a log or something I can check out / send over, do let me know as well. Or if a special logging build is required to get to the bottom of what's going on, I'd be happy to run that as well.

Tom
Liqube Audio
Liqube Audio
Posts: 1095
Joined: December 12th, 2012, 19:12
First Name: Tom
Primary DAW: Live
Location: Inside a face mask
Contact:

From what we've learned so far this seems to be tied to certain systems. On others startup is typically really fast.

I'd like to invite you to our Discord to try out the latest Alpha version. A lot has been improved in terms of startup speed, including drive listing.
Join our Discord for chat and talk (not just Resonic related) and beta testing; or the Resonic Users group on FB.

A user interface is like a joke: if you have to explain it, it's not that good.

Post Reply